buiten zinnen klimt in de pen met Lisa Weeda over memes

Memes zijn alleen leuk als je de context snapt: elke meme is een intertekstuele referentie naar iets anders. Zonder semiotiek, ideologie en intertekstualiteit is er niks aan memes.

Dan kijk je gewoon naar een plaatje en denk je: waar de f&*^ zit ik nou naar te kijken.

Stuur je een meme die voor jou de wereld betekent naar je moeder, dan is de kans groot dat zij er geen ene bal van begrijpt.

Van politiek tot cultuur, van Bernie Sanders met de armen over elkaar geslagen tot Hide the Pain Herold; ben je erbij geweest en snap je hoe remixen van beelden werkt om een nieuwe betekenis te genereren: welkom in de wereld van de meme. Het is super fun.

Dit programma is online via Zoom. Meld je aan door te mailen naar info@buitenzinnenonline.nl

Lisa Weeda (1989) schrijft proza. Ze maakt literair programma bij Mooie Woorden in Utrecht, geeft les aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten en de Rockacademie en regisseerde de VR-productie ROZSYPNE over het oorlogsgebied in Oekraïne, die in maart 2019 in première ging op het Passa Porta Festival. Haar werk verscheen onder meer in Das Magazinde Volkskrantde Revisor en Tirade. In 2015 werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab. In 2016 nam ze deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook De benen van Petrovski. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die zal verschijnen bij Uitgeverij De Bezige Bij. Lisa is geselecteerd voor de tweede editie van CELA.

foto door Gaby Jongenelen

Datum: tot 19 May 2021

Tijd: 20.00 uur

online

Gerelateerde artikelen

buiten zinnen schrijft alleen samen

buiten zinnen schrijft alleen samen: vier schrijfsessies onder leiding van Wout Waanders

tot 29 May 2021
online

Buiten zinnen kletst bij met Lev

buiten zinnen klets bij met...Lev Avitan

tot 26 May 2021
https://www.instagram.com/buitenzinnenlf/

buiten zinnen klimt in de pen: Naomi Grant (Veldwijk) workshop Queer Poetry

buiten zinnen klimt in de pen: Noami Veldwijk workshop Queer Poetry

tot 9 May 2021
online