buiten zinnen klimt in de pen: Poëzie workshop Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is dichter en spoken word artiest. Hij heeft al meerdere keren op het podium van Bibliotheek De Mariënburg gestaan, de laatste keer tijdens het buiten zinnen festival. Dit keer komt hij naar Nijmegen voor een workshop poëzie. Hij gaat jou alle ins en outs van het schrijven en voordragen van poëzie leren.

Gershwin was van maart 2019 tot januari 2022 stadsdichter van Amsterdam, en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. Met zijn kenmerkende manier van voordragen is hij regelmatig onderdeel van culturele programma’s. Zijn stormachtige opkomst als dichter ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot vindingrijke woordkunstenaar.

Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic door er meer dan 6000 exemplaren van te verkopen. In 2021 verscheen zijn nieuwe dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang uit bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word artiest Amanda Gorman.

Deelname is gratis en kan door te mailen naar info@buitenzinnenonline.nl. Deelname is voor jongeren tussen 15 en 25 jaar.

foto: Shanon Jane Dompig

Datum: tot 13 Mar 2022

Tijd: 14.00 -16.00 uur

Bibliotheek De Marienburg

Gerelateerde artikelen

Buiten zinnen presenteert: buiten zine

Buiten zinnen presenteert: buiten zine

tot 11 May 2022
Bibliotheek De Marienburg

NIKS NIEUWS: Marco Martens & Luan Buleshkaj

NIKS NIEUWS: Marco Martens & Luan Buleshkaj

tot 13 Oct 2021
Bibliotheek De Marienburg
tot 17 Jul 2021
Bibliotheek De Marienburg