buiten zinnen @ Strandbar Stek

We hebben iets leuks voor jullie in petto op een nog leukere locatie, namelijk Standbar Stek. Hoewel de zomer al weer voorbij is, blijft een avond aan het strand altijd fijn. Daarom hebben we drie hele toffe muzikale acts uitgenodigd om swingend het najaar in te gaan.

Yorick de Kruik had op 12 jarige leeftijd een vriendin, volgens hem kwam dat door zijn zoetsappige liefdesbrieven. Maar er miste wat. Later realiseerde hij zich dat die brieven wel een beetje stoffig waren. Hij begon met hiphop te experimenteren. Maar er miste wat. Tot hij op een dag ‘Optische Mist’ schreef. Het was de eerste keer dat hij hiphop en proza mengde. Vele nummers volgden, maar het was pas met ‘Mïchael’ dat hij eindelijk met zijn werk naar buiten trad.

Benieuwd geworden? Check dan eens zijn talentvideo op deze site!

Teun van Laake is schrijver, dichter en theatermaker. In zijn luisterliedjes en gedichten keert hij zichzelf binnenstebuiten en probeert hij de soms complexe realiteit te vatten in een bekoorlijk metrum. Hij bekijkt, overdenkt en bespot (zichzelf) waar hij dat nodig acht. Hierbij steekt hij zijn verbazing over hedendaagse fenomenen niet onder stoelen of banken en legt hij soms diepgewortelde patronen bloot. Maar boven alles hoort je zijn zoektocht naar oprechtheid. Grote voorbeelden van Teun zijn Drs. P, Kees Torn en Jules de Corte.

We sluiten de avond af met Kopje onder.

Kopje Onder is een tweepersoons bandje, bestaande uit Jona Bosman en Nicole Kaandorp, een gitaar, sinds kort een synthesizer, en een hoop tekst. Samen maken ze verhalende Nederlandstalige liedjes over netwerkborrels, croissants, drank en wereldproblematiek. Begin 2020 namen ze in een kleine thuisstudio hun eerste album ‘Het Eerste Plaatje’ op, en sindsdien speelden ze op onder andere Explore the North, Stukafest, het Queer Film Festival Utrecht, in TapasTheater en vooral lekker vaak op literaire avonden.

Had je de video van Nicole Kaandorp al gezien op de kennisbank op deze site waarin ze je alles vertelt over het schrijfproces?

Kom je samen met ons dansen? Het programma is gratis toegankelijk, maar je moet wel je coronacheck-app bij je hebben.

 

Datum: tot 26 Oct 2021

Tijd: 20.00

Standbar Stek

Gerelateerde artikelen

Workshop Storytelling door Onias Landveld

Workshop Storytelling door Onias Landveld

tot 11 Jul 2021
Bibliotheek De Marienburg

buiten zinnen klimt in de pen met Lisa Weeda over memes

buiten zinnen klimt in de pen: Lisa Weeda over memes

tot 19 May 2021
online
tot 17 Jul 2021
Bibliotheek De Marienburg